B: Institutionsbeskrivelse af Hoa Thuy Tien Kindergarten

Herunder, en lille ’dogme’ præsentation af Hoa Thuy Tien Kindergarten:

Børnehaven Hoa Thuy Tien Kindergarten ligger i distriktet Cầu Giấy som er ca. 7 km uden for centrum. 

På kortende ses placeringen af vores institution i Hanoi.

 

Hoa Thuy Tien Kindergarten er en børnehave hvis primære fokus ligger på læring og omsorg. Børnehaven er delt op i alderstrin, A klasser med børn der er 5–6 år, B med børn der er 4–5 år og C med børn der er 3– 4 år. Der er ca. 400 børn i børnehaven i alt og de er fordelt således: A klasserne har ca. 130 elever fordelt på 4 klasser, B har ca. 170 fordelt på 5 klasser og C har ca. 100 børn fordelt på 3 klasser. Der er altså ca. 30-35 børn pr klasse.

Børnehavens personale er på ca. 60 ansatte, hvoraf ca. 40 af dem er lærerinder og hvor de sidste er delt op i pedel, læge, køkkenpersonale, forstander, viseforstander, tegnelærer, Kung Fu lærer, klaverlærer og sekretær.

Alle ansatte lærere er kvinder, de eneste mænd er pedellen, Kung Fu læreren, tegnelæreren og et par køkkenfolk.

I de fleste klasser er der 3 faste lærerinder, men i klasser hvor der er behov for det, kan der godt være flere. Det er typisk, hvis der er mange elever i en klasse, eller i C klasserne hvor de yngre børn har brug for mere omsorg og pleje.

Ligesom i Danmark er der også nogle børn her, der kan have behov for særlig støtte og derfor brug for en støttelærer. I modsætning til Danmark skal forældrene selv betale for støttelæreren.

Børnehaven ligger under det college som er beliggende lige ved siden af, og de er underlagt regeringens undervisningsministerium, som vist herunder:

Børnehaven er næsten 100 procent brugerbetalt, på trods af at den indirekte ligger under undervisningsministeriet. Det koster 800.000 VND (ca. 200 DKK) om måneden for at have et barn i børnehaven, derudover kommer der kostpenge oven i, hvilket er 25.000 VD(Ca. 6 DKK) om dagen, som forældrene ikke kan fravælge.

Så det koster godt og vel 1.300.000 VND (ca. 340 DKK) om måneden at have et barn i børnehaven. Når et barn starter i børnehaven, forventes det ydermere at forældrene donerer ca. 1.000.000 VND (ca. 260 DKK) til køb af bøger, møbler og andre praktiske ting.   

For at være ansat som lærerinde på stedet skal man have en læreruddannelse. Den kan opnås forskellige måder. Den korte version tager to år på ’worker-school’. Den midterste version tager tre år på college. Den lange version tager fire år på universitetet. For at komme ind på de tre læreruddannelser, skal man først have taget en tre årig highschool uddannelse. Derudover skal man, på henholdsvis college og universitetet, til en optagelsesprøve, hvor sværhedsgraden er højest på universitetet. Hvis man kun har uddannelsen på 2 år kan man læse en overbygning på halvandet år, hvilket er tilsvarende college uddannelsen.

Hvis man har taget universitetsuddannelsen på 4 år, får man udover sin løn fra børnehaven, et tilskud fra staten som ekstra løn. Man er samtidig underlagt undervisningsministeriets regulativer.

Børnene i børnehaven kommer fra middelklassen, hvilket vil sige at begge forældre arbejder og det kan for eksempel være som offentlig ansat eller at have en mindre selvstændig forretning/virksomhed.

Børnehavens samfundsmæssige betydning er omsorg og læring i modsætning til private børnehaver, hvor det udover de nævnte ting også handler om at tjene penge.

Et typisk dagsskema:

Tidspunkter Aktiviteter
07:15-08:00 Lærerne møder, og børnehaven åbner.
08:00-08:15 Fælles morgen gymnastik udendørs.
08:15-08:30 Børnene får et glas mælk.
08:30-10:30 Klassen har en primær og en sekundær aktivitet:Den primære aktivitet kan være: Kung Fu, dans, computer, kunst, engelsk m.m.

Den sekundære kan være: Lære bogstaver, tal, tegne, være udenfor og være aktive, lege på stuen m.m.

10:30-11:15 Børnene rydder op, spiser frokost og gør klar til en middagslur.
11:15-14:00 Børnene sover, vi spiser frokost og har pause til kl. 14.
14:00-14:10 Børnene bliver vækket.
14:10-30 Der bliver serveret snacks.
14:30-16:00 Klassen har igen en primær og sekundær aktivitet som førnævnt.
16:00-17:00 Fri leg og løbende afhentning.
17:15 Klasserne bliver lukket ned og de resterende børn bliver samlet i en klasse.Børnene kan blive hentet helt frem til kl. 20:00, det afhænger af forældrene.
Dette indlæg blev udgivet i Faglige elementer. Bogmærk permalinket.

Et svar til

  1. Lars Røgilds siger:

    Super godt initiativ med videopræsentationen. Det ville være skønt hvis I så den igennem – lærte af jeres fejl og lavede en ny inden i stopper. Det der med at tale til kamera’et og ikke kigge på det man taler om, men til dem man fortæller til ville være godt. Og måske lave nogle indlæg om pædagogikken, kulturen osv på denne måde. Koordinatoren ville bliv henrykt.

    mvh Lars

Skriv en kommentar